„Nem értem az összeesést, nem volt erre semmi oka a gárdának”

A női kézilabda-Eb-t sérülés miatt kihagyó Kovacsics Anikó szerint a nagy izgulásra ráment a meccs.

HZS
2016. 12. 06. 13:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női kézilabda-Európa-bajnokságot sérülés miatt kihagyó Kovacsics Anikó a Digi Sport Reggeli start című műsorában beszélt a magyar válogatott Csehország elleni 27-22-es vereségéről. Mint az FTC-Rail Cargo Hungaria kézilabdázója elmondta, hiába volt az az előzetes álláspont, hogy kötelező a csehek elleni győzelem, rég látták őket játszani így nem is volt túl sok információjuk.

„A nagy izgulásra, a feszültségre ráment az összecsapás. Szerintem nem a játékon kell változtatni, hanem mentálisan, fejben összeállni. Nem értem a történteket, az összeesést, nem volt erre semmi oka a gárdának” – mondta Kovacsics.

Szerinte nem kérdés, hogy a Kim Rasmussen felfogása mellett nem szabadna így stresszelniük magukat a lányoknak. A dán szövetségi kapitány egyébként a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, az új játékosok beépítése nem mentség az első félidei játékra, a második felvonásban pedig csak egy ideig működött a játék felgyorsítása.

„Stresszes, bizonytalan és időnként passzív volt a csapat, a kihagyott helyzeteket pedig megbüntették a csehek. Az én felelősségem ez a vereség, most előre kell lépni, és meg kell nyerni a következő két meccsünket” – jelentette ki a kapitány.

Görbicz Anita is azonos véleményen volt. A Győr klasszis irányítója is arról beszélt, nem érti, miért kezdtek stresszesen, hiszen tisztában voltak azzal, mi a dolguk, mégis olyan helyzetekből kapták a gólokat, amelyekre készültek.

A magyarok szerdán 20.45-től a dánokkal, pénteken 18.30-tól pedig a montenegróiakkal csapnak össze, ugyancsak Malmőben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.