Nem Ricciardo lesz Rosberg utódja

Az ausztrál pilóta közölte: még két évig szerződés köti a Red Bullhoz.

MTI
2016. 12. 21. 8:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Még két évig szerződés köt a Red Bullhoz, addig biztosan maradok” – nyilatkozta szerdán Ricciardo. A Red Bull csapatának vezetői már két héttel ezelőtt kijelentették, hogy nem engedik el 27 éves versenyzőjüket.

Amióta Rosberg a szezon végén váratlanul bejelentette visszavonulását , csapata új pilótát keres Lewis Hamilton mellé. Az elmúlt egy hónapban Sebastian Vettel és Fernando Alonso is kijelentette, hogy nem igazol a konstruktőri címvédő Mercedeshez.

A német pilóta helyére a szakértők és a sajtó szerint két jelölt van: a Williams finn versenyzője, Valtteri Bottas, valamint a Mercedes német tesztpilótája, a 2016-ban Manorral versenyzett Pascal Wehrlein.

„Sok ember van, aki rávehető, hogy beugorjon a Mercedeshez. Csak remélni tudom, hogy aki végül megkapja a helyet, az értékelni is tudja majd” – nyilatkozta Ricciardo, aki idén 256 ponttal a világbajnokság harmadik helyén zárt Rosberg (385) és Hamilton (380) mögött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.