NOB: „Kalapot emelhetünk” az idei olimpia szervezői előtt

Mark Adams a legtökéletesebb tökéletlen nyári játékoknak nevezte az eseményt.

MTI
2016. 12. 06. 18:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NOB keddi értékelésén elhangzott, hogy a brazíliai világesemény talán nem volt tökéletes, de a szervezők teljesítménye – a nehéz politikai és gazdasági helyzet közepette – meghaladta a várakozásokat.

„Gyakorlatilag minden jól működött. Nem volt minden tökéletes, de kalapot emelhetünk a szervezők eredményei előtt. Bámulatos, amit elértek” – fogalmazott Christophe Dubi, a NOB olimpiai játékokért felelős ügyvezetője.

A svájci sportvezető kiemelte: különösen elégedettek voltak a sportolók teljesítményével, hiszen mintegy száz olimpiai és világcsúcs született Rióban, néhány ország pedig megszerezte története első ötkarikás érmét.

A dél-amerikai világváros 2009-ben nyerte el a rendezési jogot, amikor Brazília gazdasága virágzott, ám később súlyos politikai válság és gazdasági recesszió nehezítette a szervezők munkáját. Az olimpiára végül a pénzhiány és a rendezési hiányosságok mellett például a rossz vízminőség, a zikajárvány, a nézők hiánya és az orosz doppingbotrány is rányomta bélyegét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.