Női kézilabda: Janurik lesérült

Megsérült és nem folytathatja a svédországi Európa-bajnokságot Janurik Kinga, a magyar női kézilabda-válogatott kapusa.

MTI
2016. 12. 10. 13:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai sportági szövetség szombati beszámolója szerint Janurik a Montenegró ellen 21-14-re megnyert, s a magyar együttes középdöntőbe jutását eredményező pénteki csoportmérkőzésen szenvedett sérülést. A kapus a mérkőzés legjobbja volt, 59 százalékos hatékonysággal védett, így kiesése érzékenyen érinti a Kim Rasmussen szövetségi kapitány irányította gárdát. Az érdi kézilabdázót Szikora Melinda helyettesíti, az FTC-Rail Cargo Hungaria kapusa már szombaton csatlakozik a magyar kerethez a középdöntő helyszínén, Helsingborgban.

„A mérkőzés közben nem éreztem fájdalmat, utána is csak kis mértékűt, nem éreztem komolynak a problémát – mondta el Janurik Kinga. – Sajnos szombat reggelre rosszabb lett a helyzet, feltehetően meghúzódott a térdszalagom, így nem tudom folytatni az Európa-bajnokságot.”

A magyar válogatott vasárnap 18.30-kor Románia együttese ellen kezdi meg a kontinensviadal második szakaszát. A további középdöntős menetrend szerint kedden 18.30-kor Norvégia, szerdán 16.15-kor pedig Oroszország ellen száll harcba a hazai csapat. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.