Profi karrierről álmodik Káté Gyula

A kétszeres világbajnok úgy döntött, nem indul többet az amatőrök között.

MTI
2016. 12. 12. 11:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szántó Imre tanítványa a bajnokságon a 69 kilogrammosok elődöntőjében – a tavalyihoz hasonlóan – Bacskai Balázstól kapott ki, és amint az a magyar szövetség közleményéből kiderül, az volt amatőr karrierjének zárófelvonása.

Káté a 2000-es évek egyik legjobb magyar amatőr öklözőjének számít, két vb-bronza mellett két-két Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmet is nyert, és három olimpián szerepelt.

Mint mondta, pályafutásában éppen az ötkarikás események jelentették a negatívumot, olimpián ugyanis nem tudott maradandót alkotni, míg legnagyobb sikerének a 2003-as és a 2009-es vb-bronzot tartja.

A 34 éves bokszoló annyit még elárult, hogy vonzó számára a profi boksz, ezért reméli, csak amatőr karrierjét zárta most le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.