Storcz Botond nem pályázik a kapitányi posztra

Hüttner Csaba, Simon Miklós, Szabó Attila és Vaskuti István adta be jelentkezését.

MTI
2016. 12. 12. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétfő délután két órakor lejárt határidőig Hüttner Csaba, Simon Miklós, Szabó Attila és Vaskuti István adta be jelentkezését a posztra, az utánpótlás-kapitányi tisztségre az eddigi kapitány, Hüttner Csaba és Szabó András kandidál – tájékoztatott az MKKSZ.

A parakenuszakág szövetségi kapitánya továbbra is az eddigi vezetőedző, Weisz Róbert lehet, mivel egyedül ő pályázott.

A szakmai igazgatói posztra kilencen – Doma Gergő, ifjabb Foltán László, Kubina Ádám, Parti Zoltán, Rajna András, Szabó András, Szabó Attila, Szekszárdi Ferenc és Vaskuti István – jelentkeztek.

Schmidt Gábor, az MKKSZ pénteken megválasztott elnöke a délelőtti sajtótájékoztatón azt mondta, január 1-jével négy év után a vezetőedzői helyett ismét visszatér a szövetségi kapitányi poszt a felnőtt-, az utánpótlás- és a paraválogatottnál. Ezek mellett a szakmai igazgatói tisztségre is pályázatot írtak ki, Csabai Edvin ugyanis hetekkel korábban jelezte, hogy nem folytatja a munkát. Schmidt hozzátette: még ezen a héten meghallgatják a pályázókat egy nyílt szakmai bizottsági ülésen, az elnökség pedig jövő hétfői ülésén hagyhatja jóvá a kinevezéseket.

Az elnök úgy fogalmazott: az új alapszabály szerint a válogatottakkal kapcsolatos döntések visszakerülnek a szövetségi kapitányokhoz, ők dolgozzák ki a felkészülési programokat, amelyeket megvizsgál majd a versenysportbizottság, az elnökségnek pedig a jövőben csak jóváhagyási jogköre lesz. A kapitányok jelölik ki a válogatott kereteket és a csapatokat is.

Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos 2008 decemberétől volt a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, majd vezetőedzője.

„Egyszerű a helyzet: nem akartam pályázni egy olyan munkára, amelyet nyolc éve ellátok. Ha nem lenne pályázat, akkor gondolkodnék a folytatáson” – mondta az MTI érdeklődésére a 41 éves szakember. Hozzátette: biztos abban, hogy marad a sportágban, de még nem tudja, milyen módon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.