„Szinte járni sem tudtak”, mégis majdnem nyertek

Utolsó meccsén értékes döntetlent harcolt ki a magyar válogatott az olimpiai bajnok oroszokkal szemben.

Arday Attila
2016. 12. 14. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Láttunk tíz perc Kiss Évát a női kézilabda-Európa-bajnokságon. Igaz, hogy az Eb utolsó tíz magyar érdekeltségű percében hozta az a formát, amely a tudását tükrözi, de ez most nagyon jót tett a lelkeknek, az ő lelkének is. Kim Rasmussen szövetségi kapitány az 50. perc után cserélte vissza Szikora Melinda helyére az egyébként klasszis kapust, a hajrában pedig három ziccert megfogott, összesen négy védéssel segítette 26-26-os döntetlenhez a mieinket az olimpiai bajnok Oroszország ellen.

Percről percre

követtük a mérkőzés alakulását!

Ez az iksz akkor is nagyon értékes, ha az Eb számszerű végeredményében nincs jelentősége, hiszen ahhoz nyerniük kellett volna a mieinknek, hogy a 12. helyett a 11. helyen végezzenek. De nyilvánvalóan nem ez volt a motivációja a rengeteg gonddal küzdő magyar csapatnak, hanem az, hogy egy nappal a világbajnok Norvégia után a riói győztes oroszokkal is nagy meccset játsszon, és ha lehet, megverje őket.  

A megfiatalított ellenféllel szemben – amely a meccsen nem tudott elmozdulni a középdöntős csoport 4. helyéről, így az Eb-n már szintén nem érhetett el nagy eredményt – a második félidő elején három góllal is vezetett válogatottunk. Tíz perccel később viszont már kétgólos hátrányból kellett visszajönnie. Az átlövősorból Kovács Anna 6, Klivinyi Kinga 5, Hornyák Dóra 4 góllal segítette a mieinket: ők alkotják elsősorban a jövő csapatának gerincét.

„Nagyon fáradtak a lányok, szinte járni sem tudtak, ezért is cseréltem ennyit. Büszke vagyok rájuk”

– mondta Rasmussen kapitány az M4-en.

KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ, II. CSOPORT (HELSINGBORG)
MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 26-26 (14-13)

MAGYARORSZÁG: Kiss É. – Bódi 2, Görbicz 2, Kisfaludy 2, Szekeres, Klivinyi 5, Erdősi 1. Csere: Szikora (kapus), Kovács A. 6, Hornyák D. 4, Mészáros R., Planéta, Schatzl 2, Lukács V. 2

OROSZORSZÁG: Utkina – Kozsokar 1, Posztnova 3, Dmitrijeva 7, Szeny 3, Szkorobogatcsenko 2, Szudakova 3. Csere: Truszova (kapus), Makejeva, Szamohina 1, Szabirova 2, Vjahirjeva 3, V. Zsilinszkajtye 1

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.