Szolnok–Eger kupadöntő lesz a férfi pólósoknál

A Tisza-parti alakulat a négyes finálé szombati második elődöntős mérkőzésén hat góllal nyert a Honvéd ellen.

MTI
2016. 12. 17. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szolnoki Dózsa-Közgép – RacioNet-Honvéd 11-5 (4-2, 3-3, 2-0, 2-0)
góldobók: Fülöp 3, Vámos 2, Gocic, Aleksic, Szatmári, Varga, Younger, Jansik 1-1, illetve Fejős 3, Szivós, Gyárfás 1-1

A meccs csak 1-1-ig volt szoros, utána a Szolnok ellépett 7-3-ra úgy, hogy minden gólját más-más játékosa szerezte. Az első duplázó Vámos Márton volt, akinek találatával alakult 8-5-re az állás. A Honvéd harcolt, volt, hogy felzárkózott, de a Szolnok sikerét nem tudta megnehezíteni.

ZF-Eger - A-Híd OSC Újbuda 9-6 (3-0, 2-2, 2-3, 2-1)
góldobók: Erdélyi 3, Cuk 2, Bedő, Hosnyánszky, Decker, Kovács 1-1, illetve Brguljan 2, Nikic, Salamon, Bátori, Zalánki 1-1

A hevesi csapat villámrajtot vett, az újbudaiak csak a második negyed elején tudták megszerezni szépítő találatukat, amikor ellenfelük már 3-0-ra vezetett. A nagyszünetig azonban nem tudott közel zárkózni az OSC, majd a folytatásban is maradt a magabiztos egri előny (6-2, 7-3). A délszláv légiós, Drasko Brguljan góljával alakult 7-5-re az állás a harmadik negyed hajrájában, az utolsó nyolc percben azonban az Eger nem adott esélyt a fordításra, s végül 9-6-ra nyerve jutott be a döntőbe.

Eger–Szolnok, vasárnap 18.00, Tüskecsarnok

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.