Tisztítótűzre van szüksége az öttusának

A világbajnok öttusázónk szerint, ha olimpiai bajnok lenne, nagyobb visszhangja lenne az ügynek.

HZS
2016. 12. 08. 12:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igen komoly, az öttusa zavaros belügyeiről szóló beszédet mondott Marosi Ádám a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) hétfői tisztújító közgyűlése előtt – írja az Index. Egy olyan sportoló fakadt ki, aki nemcsak világbajnok, de a 2012-es, londoni olimpián bronzérmet is szerzett. Ennek köszönhetően pedig az öttusa a kiemelt sportágak közé került, ezzel együtt a költségvetése jelentősen nőtt.

Marosi elmondta, az is baj, ha nincs pénz a sportban, és az is, ha túl sok van. És ha már az anyagiaknál tartott, kiemelte, nagyon súlyos összegek tűnnek el. Ahogy fogalmazott, megy a mutyizás.

„Hányingerem van attól, amit tapasztalni lehet a sportágban. Mindenki keresi a pozíciót, a tuti állást, mennek az ígérgetések. Közben pedig minden felelősség rajtunk, versenyzőkön volt és van” – mondta Marosi.

Olyan megállapításokat is tett, miszerint a versenyzők pontosan látják, mi zajlik a háttérben, lemaradtak a világtól. Hogy Marosi szerint mi a megoldás a sportág problémáira? Tisztítótűz, mindent újra kell gondolni, hiszen alig van minden tekintetben hiteles szakember.

Az Index kérdésére, két nappal a beszéde után elmondta, nem érte retorzió és negatív közeledés beszéde miatt. Kiemelte, nem lehetett tovább halogatni a szennyes kiteregetését.

„Ha ezt nem tettem volna meg, megviselt volna lelkileg. Mélységesen csalódott vagyok, és szégyellem magam azért, ami a közgyűlésen történt, hogy minden megy ugyanúgy tovább, és a sportág egykori bajnokai nem kellenek” – mondta Marosi, akit szétvetett volna a méreg, ha magában kellett volna tartania mindazt, amiről beszélt.

A sportoló úgy gondolja, hiába fogalmazott meg keményebb állításokat, mint Hosszú Katinka, nincs jelentős visszhangja az ügynek, egyszerűen azért, mert nem olimpiai bajnok.

„Edzek tovább, tiszta lelkiismerettel, én nem akarok lemondatni senkit, de hogy elmondtam az érzéseimet, megkönnyebbültem” – összegzett a világbajnok öttusázó.

Mint portálunk is megírta, a közgyűlés végül a 76 éves Bretz Gyulát választotta elnöknek, aki sportoló- és klubcentrikus szövetséget szeretne kialakítani. Igaz, azért a megújulás kérdéses.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.