Váratlanul bejelentette visszavonulását Nico Rosberg

A német pilóta Facebook-oldalán jelezte, hogy már egy nappal a vb-diadalát követően meghozta döntését.

MTI
2016. 12. 02. 13:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német pilóta Facebook-oldalán adott ki közleményt a bécsi díjátadó gála előtt, melyben jelezte, már hétfő este, egy nappal vb-diadalát követően meghozta döntését.

„Attól a pillanattól, hogy a vb-cím sorsa a saját kezembe került, óriási lett rajtam a nyomás, s megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy abbahagyom, ha sikerül megnyernem a bajnokságot” – írta Rosberg a közösségi oldalon. – „Abu-Dzabiban vasárnap reggel tudtam, hogy ez lehet az utolsó versenyem, s ettől a gondolattól kitisztult a fejem. A verseny minden pillantát élvezni akartam ennek tudatában.”

Rosberg – akinek édesapja, a finn Keke Rosberg is vb-győztes volt – hozzáfűzte, hogy 25 éve, amióta versenyez, az volt az álma, hogy világbajnok legyen, ezért áldozott fel mindent, s ezért dolgozott keményen, s most elérte, amit akart.

„Nagy megkönnyebbülést érzek, s az elkövetkező hetekben próbálom megérteni, hogy mi minden történt velem ebben az évben” – zárta sorait Rosberg, aki leírta azt is, a döntés során a legnehezebb az volt, hogyan elváljon a Mercedes-csapattól, melyet szinte a családjának érzett. Ugyanakkor sokat segített neki, hogy Toto Wolff csapatvezető megértette indokait, mert látta, mennyire elszánt.

A 31 éves Rosberg 2006-ban mutatkozott be az autós gyorsasági világbajnoki sorozatban, melyben 206 versenyen indult, 23 futamot nyert meg, összesen 57-szer állt dobogóra, 30-szor indulhatott az első rajtkockából, s múlt vasárnap első vb-címét szerezte. Michael Schumacher és Sebastian Vettel után Rosberg a németek harmadik Forma–1-es világbajnoka.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.