Vettel marad a Ferrarinál

De ki lesz Rosberg utódja a Mercedesnél?

MTI
2016. 12. 05. 13:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb sikereit még az osztrák Red Bullnál érte el a német versenyző, akinek jövőjével kapcsolatban azután indultak meg a találgatások, hogy honfitársa, az idén a Mercedesszel világbajnok Nico Rosberg múlt pénteken váratlanul bejelentette a visszavonulását.

„Nem titok, hogy nekem és csapattársamnak, Kimi Räikkönennek is érvényes szerződésünk van a 2017-es szezonra a Ferrarival, így egyértelmű a jövőm. Nem tudom, a Mercedes mit tervez, de nekünk magunkkal kell foglalkoznunk, hiszen sok változást hoz az új idény. Pozitív hangulatban készülünk az új évre” – mondta a Ferrari Daytonában tartott évzáró rendezvényén Vettel.

A 29 éves német pilóta hozzátette, nagyon bátor döntésnek tartja Rosberg visszavonulását, mert nem könnyű a csúcson abbahagyni. Ugyanakkor leszögezte, ő továbbra is nagyon élvezi a versenyzést, és esze ágában sincs befejezni Formula 1-karrierjét.

Egyelőre nem tudni, a Mercedesnél ki lesz jövőre a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton csapattársa, ám az istálló – ügyvezetői jogkörrel egyébként nem rendelkező – elnökeként is dolgozó Niki Lauda vasárnap azt nyilatkozta, még ebben a naptári évben kiválasztják Rosberg utódját.

A fogadóirodák – és a szakértők – a csapat 22 esztendős német tesztpilótáját, a 2016-ban Manorral versenyző Pascal Wehrleint tartják a legnagyobb esélyesnek Rosberg ülésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.