Világbajnok a magyar U20-as hokiválogatott!

Budapesten vívta ki az I/A-csoportba jutást az U20-as férfijégkorong-válogatott.

MTI
2016. 12. 17. 18:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a káposztásmegyeri Jégpalotában házigazdaként szerepelt csapat a torna szombati zárónapján úgy győzte le 4-3-ra Szlovénia együttesét, hogy az ellenfél két harmad után még 3-1-re vezetett.

Mindez nem lett volna elég az első helyezéshez, ugyanis Rich Chernomaz szövetségi kapitány gárdája csütörtökön 5-4-re kikapott a lengyelektől. Mivel azonban szombaton a magyarok rendes játékidőben győztek, a lengyelek pedig – akik szerdán csak szétlövésben bizonyultak jobbnak a briteknél – ugyancsak alapidőben kikaptak 5-4-re az olaszoktól, a hazai együttes végzett a tabella élén. A torna legjobb védőjének Stipsicz Bencét választották.

A magyar csapat az előző szezont még a divízió II/A-ban kezdte, vagyis két világbajnokságot nyert egymás után, és a korosztály legjobb 16 csapata közé került a világon, ugyanis az élvonalban tíz, a divízió I/A-csoportban pedig hat válogatott szerepel.

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.