Zsiga Gyula lett az MKSZ szakmai igazgatója

A szövetség égisze alatt zajló edzőképzés átalakul.

MTI
2016. 12. 19. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EHF-mesteredző, Bajnokok Ligája-győztes tréner kinevezésével együtt az MKSZ honlapján hétfőn azt is közölték, hogy a szövetség égisze alatt zajló edzőképzés átalakul, és a Nemzetközi Edzőképző Központ, valamint annak igazgatója, Marczinka Zoltán vezetésével megújul.

Novák András főtitkár leszögezte, hogy „szükségszerű volt az operatív feladatok újrastrukturálása a szövetségi munkában, hiszen olyan ponthoz érkeztünk, amikor a jelenlegi edzőképző rendszerünk átalakításra szorul”. Hozzátette: Marczinka Zoltánra óriási feladat hárul, így a továbbiakban nem tudja ellátni szakmai igazgatói feladatait is, amely szintén teljes embert kíván.

Az 57 éves Zsiga Gyula edzőként a Dunaferr női csapatával Bajnokok Ligáját (1999), EHF Kupát (1998) és európai Szuperkupát (1999) is nyert, a Vasast pedig BEK-döntőig (1994), majd City Kupa-döntőig (1995) vezette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.