Honosítottunk egy kosarast, aki egyelőre nem sokat tud hazánkról

Az amerikai Kane DeAndre csütörtökön letette az esküt, s így ott lehet az őszi Eb-n a válogatottunkban.

Radványi Benedek
2017. 06. 02. 8:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Óriási lehetőség számomra, hogy válogatott lehetek, képviselhetek egy országot – amelyről, bevallom, egyelőre nem sokat tudok –, s Európa-bajnokságon játszhatok” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Kane DeAndre, aki csütörtök délután a szolnoki városházán letette az állampolgársági esküt annak érdekében, hogy hazánk legjobbjaival együtt készülhessen az őszi Eb-re.

Budapestet is csak képekről ismeri. „Majd ha jó egy hónap múlva jövök, jobban megnézem.”

A magyar kosárlabdáról annyit tud, amennyit korábbi sevillai szerb csapattársától, Strahinja Milosevictől hallott, és ismeri Hanga Ádámot, aki ellen játszott is a spanyol ACB-ligában.

A magyar szövetségi kapitányával, Stojan Ivkoviccsal sem találkozott még. „De hallottam, hogy laza, ugyanakkor következetes edző.”

A pennsylvaniai Pittsburghből származó kosarast az NBA-be nem draftolták, legutóbb az orosz Novgorodban játszott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.