Az ötödik helyről nyert vb-aranyat gyorsváltónk az utolsó emberrel

Indianapolisban a nyitó nap magyar győzelmet hozott, Milák Kristóf a felnőtt-vb után megint érmes.

MN
2017. 08. 24. 6:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érmekkel kezdődött a magyaroknak az egyesült államokbeli Indianapolisban zajló juniorúszó-világbajnokság, hiszen már a nyitó nap hozott egy aranyat és egy ezüstöt. A győzelmet a Milák Kristóf, Barta Márton, Márton Richárd, Németh Nándor összetételű 4×100 méteres gyorsváltó szerezte meg, amely 3:17,99 perces teljesítménnyel végzett az élen.

– A váltó mindig feldob, a csapatért könnyebb úszni, ami volt, minden benne volt ebben az úszásban – mondta a Magyar Úszószövetségnek Németh Nándor, aki a váltó utolsó tagjaként az ötödik helyről indulva csapott elsőként a célba.

A világbajnokság első döntőjében, 400 méter gyorson Holló Balázs szerzett ezüstérmet, 3:51,28-as egyéni csúcsát alaposan megjavítva, 3:49,97 perccel ért célba. 

– Beosztottam az erőmet, és az utolsó száz méterre alapoztam mindent. Meglepett, hogy vegyesúszóként ez így sikerült, nem gondoltam volna – mondta szintén a hazai szövetségnek. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.