„Nem lehet pánikban fiatalítani, abból osztálykirándulás lesz”

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya számíthat Szucsánszki Zitára is.

Radványi Benedek
2017. 08. 23. 7:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem lehet pánikban fiatalítani, muszáj megtalálni a tapasztalatlan és a rutinos játékosok helyes arányát, mert ha csak fiatalokból áll egy csapat egy világversenyen, abból osztálykirándulás lesz, ha meg csupa idősebből, akkor belealszik mindenki. És minden korosztályban vannak jó játékosok, akikre számíthatok” – mondta a Nemzeti Sportnak Kim Rasmussen, aki tulajdonképpen egyszerre fiatalít és számít az idősebbekre is.

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya beszélt Szucsánszki Zitával, aki elhalasztotta szülési szabadságát, és Zácsik Szandra távozása után ismét a Ferencváros rendelkezésére állt. „Abban maradtunk, hogy figyelni fogom a játékát, s ha visszanyeri a formáját, és úgy látom, hasznára lehet a csapatnak, számítok rá.”

Görbicz Anitával is számol: „37 évesen talán már nem lesz ott Tokióban, de addig nagyon fontos szerep hárul rá.

Mintha a jobb kezem lenne: most már pontosan érti, milyen játékot szeretnék, és rengeteget segít megértetni ezt a fiatalokkal.”

A csapat július végén edzőtáborozott Balatonbogláron, a norvégok elleni edzőmeccsek kapcsán Rasmussen kiemelte, hogy több lerohanásgólt szereztünk, mint az északiak. „Márpedig őket ebben a műfajban felülmúlni nem kis bravúr.”

A válogatott szeptember 27-én és október 1-jén Európa-bajnoki selejtezőt játszik, az ellenfél Koszovó és Fehéroroszország lesz. A németországi vb-n december 2-án játssza az első csoportmeccsét, Norvégia ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.