Nyílt levélben vágott vissza Gyárfás az úszószövetség elnökének

Szerinte sajtónyilvánosan kellene megvitatni a felmerült problémákat.

MN
2017. 08. 05. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.


„Sorra hallom, olvasom a személyeddel, valamint a velem kapcsolatos nyilatkozataidat. Rendre arról szólsz, hogy az ún. Gyárfás-korszak alatt a Magyar Úszó Szövetségben történt súlyos visszaélések feltárása ügyében mi mindent tettél és teszel” – kezdi a nyílt levelét Gyárfás Tamás, az úszószövetség korábbi elnöke.

Az volt vezető levélben először megdicséri a jelenleg regnáló elnököt, Bienerth Gusztávot a vizes vb sikeres lebonyolításáért, hogy utána páros lábbal szálljon bele. 

Gyárfás a nyílt levél végén kéri Bienerth Gusztávot, hogy a FINA masters világbajnokság befejezésének másnapján, augusztus 21-én délelőtt 10 órakor a Duna Arénában, a sajtó nyilvánossága előtt közösen vitassák meg a tisztázásra váró kérdéseket.

Az Atv.hu csütörtök reggel arról írt, hogy a „nagypolitika” elengedhette az MÚSZ elnökének a kezét, a sportállamtitkár Szabó Tünde (olimpiai ezüstérmes úszó) egy más témájú sajtótájékoztatóján jelentette ki, ő szakmai irányítást tartana kívánatosnak az úszók élén, bár nem szeretne ennél jobban beleszólni a folyamatokba.

A Heti Válaszban csütörtökön interjú jelent meg Fürjes Balázzsal, a kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosával, akit megkérdeztek arról, hogy a vizes vb után akár az úszószövetség vezetését is átvehetné. Erre úgy reagált, hogy a választás nincs napirenden, őt ilyesmivel a szövetség egyetlen tagszervezete sem kereste meg. „Ez pletyka, engem pedig pletykák nem foglalkoztatnak” – mondta.

Hétfőn a MÚSZ Ellenőrző Testület vezetője mondott le, ami lépéskényszerbe hozta az elnököt, akinek a szervezet alapszabálya szerint ebben az esetben 30 napja maradt Pósa Józsefné pótlására, azaz egy rendkívüli közgyűlés összehívására.

Kedd reggel egész pályás letámadásba kezdtek a sportág halhatatlanjai: Darnyi Tamás (négyszeres olimpiai bajnok), Rózsa Norbert (olimpiai bajnok), Hargitay András (háromszoros világbajnok), Szabó József (olimpiai bajnok), Risztov Éva (olimpiai bajnok), Güttler Károly (olimpiai és vb-ezüstérmes, Európa-bajnok) is levélben jelezte, tarthatatlannak látják a szövetségben kialakult helyzetet.

Bienerth Gusztáv pénteken, a hat elnökségi tag lemondása után is úgy nyilatkozott: nem mond le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.