Úszószövetség: Wladár, Czene és Sárdi is ringbe száll

Bienerth Gusztáv visszahívásáról szeptember 1-jén dönthet a közgyűlés.

MN
2017. 08. 22. 17:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wladár Sándor volt olimpiai bajnok úszó, Czene Attila volt sportállamtitkár és Sárdi Ákos, a székesfehérvári úszócsapat vezetője is indul a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöki posztjáért, ha szeptember 1-jén a közgyűlés úgy dönt, visszahívja Bienerth Gusztávot – írja az Atv.hu.

A portál szerint Wladár Sándort már többen kérték, hogy tisztújítás esetén induljon a Magyar Úszószövetség elnöki posztjáért, és a moszkvai olimpiai aranyérmes úszó igent mondott. Wladár Sándor – aki korábban az elnökség hat másik tagjával együtt lemondott – közölte: több tagszervezet is támogatja, és az úszósportban elismert, kiemelkedő tudású szakemberek állnak mellette.

„Nem vagyok önjelölt, sokan megkerestek, támogatnak, körülbelül napi tíz órát beszélek telefonon az úszótársadalom képviselőivel. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer helyzetbe kerülök, hogy egy ilyen nagy múltú, tradicionális szövetség legfőbb irányítói posztjára pályázhatok” – tette hozzá.

Wladár Sándor azt szeretné, hogy „az úszás az úszókról szóljon”. Az úszósikerek érdekében az úszókkal, az edzőkkel, a MÚSZ munkatársaival közösen kíván dolgozni, ha bizalmat szavaz neki a tagság.

Sós Csaba szövetségi kapitány az ATV kérdésére, hogy még szeptember elseje előtt ő is lemond-e mint szakmai alelnök a MÚSZ-ban az elnökségi tagságról, úgy válaszolt: „nem úgy neveltek”. A szövetségi kapitány megerősítette az elnöki posztért indulók névsorát, Fürjes Balázs kormánybiztos indulásáról viszont nem hallott. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.