Kosár-Eb: a szovjetek nyomába eredtek a spanyolok

Van azért még lemaradásuk. Az elődöntőben a szlovénokkal játszanak a kolozsvári csoport győztesei.

Arday Attila
2017. 09. 13. 5:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőként a címvédő spanyol válogatott jutott be a férfi kosárlabda-Európa-bajnokság elődöntőjébe Isztambulban, a németek elleni negyeddöntőt 84–72-re nyerték meg az ibériaiak, akik korábban Kolozsváron a mieink csoportját nyerték meg. A döntőbe jutásért a letteket legyőző szlovénokkal kell megküzdeniük.

Mint az NSO beszámol róla, Dennis Schröder vezérletével jól kezdett a német csapat, és az Atlanta Hawks irányítójára a későbbiekben sem lehetett panasz. A spanyolok azonban idővel átvették a vezetést, s a harmadik negyedben jelentős előnyre tettek szert.

A Gasol testvérek húzták a címvédőt, Pau és Marc közül utóbbi volt különösen elemében, 28 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát jegyzett, és center létére 4/6-os mutatóval zárt a hárompontos vonalon túlról.

A spanyolok sorozatban a tizedik Európa-bajnokságon jutottak a legjobb négy közé. Ezen a téren csak a szovjetek múlták felül őket, akik 1951 és 1989 között egymás után 20-szor játszottak elődöntőt.

Az esti szlovén–lett mérkőzésen is az NBA-klasszisok villogtak, no meg Luka Doncic (Real Madrid). A délszlávoknál Goran Dragic 26, Doncic 27 pontig, míg a baltiaknál Kristaps Porzingis 34 pontig jutott. A lettek az utolsó negyedben jelentős hátrányból egy pontra felzárkóztak, ennél többre azonban nem telt erejükből. A szlovénok másodszor jutottak Európa-bajnoki elődöntőbe, 2009-ben negyedikként végeztek.

A szerdai negyeddöntők:
17.45: Görögország–Oroszország (Tv: M4 Sport)
20.30: Olaszország–Szerbia 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.