Taosportág lehet az úszás

Wladár Sándor: Gyárfás Tamás érzésem szerint engem támogat. A talán legesélyesebb úszóelnökjelölttel beszélgettünk.

2017. 09. 20. 14:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha az 1980-as moszkvai olimpia hátúszó olimpiai bajnokát MÚSZ-elnökké választják vasárnap, Sós Csaba marad a szövetségi kapitány, de Wladár Sándor óhaja szerint fejlesztenie kell magát nemzetközi tudással, ahogy az egész magyar úszósportnak is volna mit tanulnia például a Gyurta Dánielt edző Nagy Józseftől és Hosszú Katinkáéktól is. Szerinte nincs ma Magyarországon sportorvos, akit ha egy úszóedző mellé állítanának, segíteni tudna neki, ezen is változást sürget. A legesélyesebb úszóelnökjelölt korrekt viszonyt ápol Gyárfás Tamással, de Bienerth Gusztávnak is tulajdonít egy-egy jó ötletet. Egy közeljövőbeli újdonságot is elárult nekünk: taosportág lehet az úszás.

– Látunk egy problémát. Vidéken a taopénzek vízilabda körüli megjelenésével a pályabérleti díjak jelentősen megemelkedtek. Ezeket csak nagyon nehezen tudják kifizetni a klubok. Megoldást kell találni erre, a vízilabda 3-4-szer akkora költségvetéssel működik, mint az úszás. Vannak beszélgetések, az egyik lehetséges megoldás reményeink szerint, hogy az úszás is bekerülhet a tao rendszerébe – fogalmazott.

Az interjú a Magyar Nemzet szeptember 21-i számában, majd teljes terjedelmében az MNO.hu oldalon is olvasható lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.