Visszavonult Kovács Csaba

A 33 éves jégkorongozó hivatalosan szeptember 30-án búcsúzik el a válogatottól.

MTI
2017. 09. 06. 12:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 33 éves játékos az MTI megkeresésére elmondta, hogy az elmúlt szezont követően fogalmazódtak meg benne kérdések pályafutásának folytatásával kapcsolatban.

„2002-ben kerültem a felnőttjégkorongba, az azóta eltelt időszak nagyon boldog és pozitív volt, mosolyogva gondolok rá vissza. De itt az ideje, hogy kicsit több időt töltsek a családommal, és ne mindig a jégen legyek” – fogalmazott. Hozzátette, a sportágtól nem szakad el, hiszen a fiait „szerencsére megfertőzte” a jéghoki szeretetével.

„Kaptam felkéréseket, lehetőségeket, meglátjuk, hogy milyen szerepkörben maradok a pályák közelében. Nagy szurkolója maradok a magyar jégkorongnak, és nagyon szorítok majd a fiúknak jövőre a hazai rendezésű világbajnokságon” – fejtette ki Kovács. Hozzátette: a Testnevelési Egyetemen sportszervezésből diplomázik, a későbbiekben pedig ehhez kapcsolódóan szeretne tevékenykedni.

Kitért arra is, hogy utolsó fellépése a 2008-as, szapporói világbajnokságon élvonalba jutott magyar együttes öregfiúk-mérkőzése lesz a finnek ellen a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) kilencvenéves születésnapi ünnepségén.

„A sors úgy akarta, hogy így legyen kerek egész a történet. Szerencsésnek vallom, hogy azokkal a srácokkal adatik ez meg, akikkel a legemlékezetesebb éveket töltöttem” – árulta el.

Kovács Csaba 2002-től 2016-ig Székesfehérváron játszott, utolsó idényét a MAC Budapest együttesében töltötte. A magyar válogatottal 2009-ben és 2016-ban a világelitben szerepelt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.