140 millióba kerül majd a divízió I/A-s hokivébé

Nem lesz olcsó a hokivébé, de azért egy stadionnál kevesebbe kerül majd.

MTI
2017. 10. 05. 18:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormány 140 millió forintot biztosít a jövő áprilisi budapesti divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság megszervezéséhez.

A Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent határozat szerint a kormány támogatja a vb-rendezését, és felkérte a nemzetgazdasági minisztert, hogy – az emberi erőforrások miniszterét bevonva – biztosítsa a rendezési költségek fedezéséhez szükséges, legfeljebb 140 millió forintos összeget.

Emellett Orbán Viktor miniszterelnök felhívta a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy „gondoskodjon a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. útján a világbajnokság lebonyolításához kapcsolódó turisztikai szempontok érvényesítéséről”.

A 2018. április 22. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában sorra kerülő világbajnokságon a feljutó Nagy-Britannia, a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint az idei kijevi vb-s riválisok közül Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyar együttes ellenfele. Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.