Dárdai: Egyszer ebbe fogok belebetegedni

Hosszabb interjút adott a Nemzeti Sportnak Dárdai Pál, a német Hertha BSC magyar edzője, aki szabadnapokat szór a győzelmekért.

2017. 12. 19. 8:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Békében, fenyegetettség nélkül karácsonyozhat Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője; csapatát nem fenyegeti már a kiesés veszélye, Gulácsiék Lipcséjének legyőzése után már előre tekinthet, 4 pontra van a nemzetközi kupaindulást jelentő 6. helytől, az ígéreteknek megfelelően stabil középcsapat a berlini.

– Rendben vagyunk – hirdeti a vele készült interjú címéből sokatmondóan a Nemzeti Sport. – Úgy tűnik, mázlim van – ezt pedig már a jubileumi meccsekre értve mondta, hiszen a Leipzig elleni siker épp a 100. Bundesliga-mérkőzése volt a kispadon.

Hogy mivel kapacitálta játékosait mostanában nagyobb teljesítményre? Szabadnapot ígért nekik győzelem esetére, két győzelemre pedig kettőt, így majd Dárdainak tavasszal főhet a feje, mikor állnak elő játékosai a szabadnap ötletével.

Dárdai Pált megviseli, ha két sztárjának, Ibisevicnek vagy Kalounak azt kell mondania egy mérkőzés előtt, hogy a kispadon kezd, ám van, amikor a taktika vagy az ellenfél képességei más hadrendet követelnek meg, a legjobbak pedig ilyenkor is alávetik magukat az edző akaratának (egyszer szerinte ebbe fog belebetegedni). Megadja és meg is kapja a tiszteletet ezektől a játékosoktól is.

Saját fiáról, akit néha már játszat a Hertha első csapatában, úgy véli, „volt egy nagy meccse”

az Európa-ligában az Östersund ellen, de ennél többet nem nyilatkozik róla.

A Hertha január 2-án kezdi a felkészülést a tavaszra, ám már a kupában és európai porondon sem lesz érdekelt.

Dárdai azt is megjegyezte, a karácsonyi Bundesliga-fordulóban Szélesi Zoltán is ott ült a lelátón, „folyamatosan képezi magát”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.