Felkerült a netre a táncoló Milák Kristóf

Az elegáns gimnazista srác néhány nap alatt tanulta be osztálya szalagavatós koreográfiáját.

2017. 12. 21. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fölkerült a világhálóra, így már mindenki megtekintheti az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium szalagavató báljának nyitó keringőjét.

Mindez egyáltalán nem volna izgalmas, ha nem lenne a videónak közismert főszereplője: az idei tanévben az intézményben érettségizni készülő Milák Kristóf juniorban világcsúcstartó, világ- és Európa-bajnok, a felnőttek között vb-ezüstérmes pillangóúszó.

Milák ősszel hosszabb interjút adott lapunknak, amelyben elmondta, a tanév első heteiben a megterhelő nyárra (ifi-Eb, felnőtt-vb, ifi-vb) való tekintettel pihenhetett. Mint akkor fogalmazott, nem sok mindenről maradt le szeptemberben, hiszen akkor úgyis a „Mire táncoljunk a szalagavatón?” a legfőbb kérdés.

Lapunk információi szerint úszó – aki élsportolói feladatai miatt az intézmény magántanulója – csak a bált megelőző napokban sajátította el a nem is rövid keringő lépéseit. És bár kifejezetten nem szeret táncolni, a koreográfia közepén, inkább a videónézők felőli zónában mozgó úszófenomén igen ügyesen szedi a lábait – persze bizonyára megmarad majd fő „művészeti” ágánál, a pillangóúszásnál.

A tárnoki illetőségű, Érden edző Milák sportolói és iskolai teendői mellett jogosítványa megszerzésén is fáradozik, mindehhez sok sikert kívánhatunk neki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.