Férfikézilabda: Horváth Attila lett az FTC új edzője

Az 51 éves szakember Adorján Gábort váltja a kispadon.

MTI
2017. 12. 11. 20:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 51 éves szakember Adorján Gábort váltja a kispadon, aki közös megegyezéssel távozott.

„Régi vágyam volt, hogy a Ferencváros edzője legyek, boldog vagyok, hogy eljött ez a nap is. Ismerem a srácok nagy részét, tudom, hogy több van bennük. Több mérkőzésüket is láttam a helyszínen, sok találkozón kevésen múlt a győzelem. Azon leszek, hogy hozzáadjak annyit, hogy a szoros csatákat meg tudjuk nyerni” – idézi a klub közleménye Horváth Attilát, aki hétfőn megtartotta első edzését.

Horváth irányítóként 63-szor szerepelt a válogatottban, játszott olimpián és világbajnokságon is, az Elektromossal magyar bajnok lett, és Az év kézilabdázója címet is elnyerte. Edzői pályafutását Nyíregyházán kezdte, majd az MTK NB I-es női együttesét irányította. Felnőttférfi-vonalon ezután edzősködött Horton, Szigetszentmiklóson, majd átvette a Budakalász irányítását, amellyel tavaly az EHF-kupa-indulást jelentő negyedik helyen végzett.

A tréner a szombaton 17 órakor kezdődő, Cegléd elleni bajnoki mérkőzésen mutatkozik be. Az újonc FTC az eddigi 13 fordulóban egy-egy győzelemmel és döntetlennel mindössze három pontot gyűjtött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.