Hosszú Katinka: 2018 a felkészülés éve lesz

Remegett a lába a Duna Arénában, amikor a közönség tombolni kezdett, ilyen még nem fordult elő vele – évértékelő.

2017. 12. 19. 6:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még Dániában, a rövid pályás úszó-Eb záróráján nagyobb lélegzetű interjút adott az M4 sporttévének Hosszú Katinka, aki először arról beszélt, hogy ha tehetné, többet szerepelne a médiában, csakhogy olyan feszes napirend szerint él, hogy ez nem lehetséges.

Szerinte a riói olimpián szerzett három arany- és egy ezüstérem, no meg a világcsúcs meghozta az étvágyát, ezért sem állt le a budapesti vb előtt – ráadásul kizárta volna magát idei legnagyobb élményéből, a 400 vegyes célba éréséből. Ám a hozzá vezető út nem volt simább.

– Sokkal nehezebb volt a budapesti világbajnokság, mint a riói olimpia. Amilyen kemény volt eljutni odáig, ugyanannyira szép is volt utána örülni, viszont sokkal nehezebb volt megszerezni – emlékezett vissza Hosszú az érmek kiérdemlése előtti időszakra, hogy aztán a budapesti vb előfutamai közepette az is előforduljon, hogy remeg a lába. – Életem végéig emlékezni fogok arra a pillanatra, amikor kisétáltam a Duna Arénában és meghallottam a hangzavart, az iszonyatos hangulatot és a magyar szurkolókat. Megmondom őszintén, akkor egy pillanatra meg is ijedtem, úgy álltam fel arra az előfutamra, hogy remegett a lábam, mondhatom, hogy még olimpiai döntőben sem fordult velem elő ilyen.

S mi jöhet még?

– Az elmúlt három évhez mérve furcsa, hiszen „csak” egy Európa-bajnokság lesz nyáron, viszont ez egy jó év lesz a felkészülésre, mert utána már a célegyenes jön és a tokiói olimpia, így most lesz alkalom feltöltődni, mentálisan felfrissülni, megemészteni, ami az elmúlt években történt, utána pedig újból előrenézni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.