Így vonultatták vissza Kobe Bryant két mezét

A 8-ast és a 24-est sem veheti fel senki soha többé a Los Angeles Lakersnél.

2017. 12. 19. 7:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar idő szerint kedd hajnalban, a bajnok Golden State Warriors elleni meccs szünetében egyszerre két mezét is visszavonultatta a legendás Kobe Bryantnek egykori csapata, a Los Angeles Lakers. Bryant egyike azon keveseknek, akik egész pályafutásukat egyetlen csapatnál töltötték: 1996-ban a Charlotte Hornets draftolta, de a Lakers azonnal cserélt érte. 20 szezont húzott le az NBA-ben, 2016-ban vonult vissza.

Bryant, mint a 24.hu összeállításában olvasható, 8-as mezben játszott egészen a 2006–2007-es idényig, onnantól viszont átváltott 24-esre. Most mindkét mezt halhatatlanná tették a Lakersnél.

A VIDEÓ ITT INDUL

– Nehéz szavakba öntenem, mit érzek. Úgy nőttem fel, hogy azokat a sztárokat figyeltem, akiknek visszavonultatták a mezét, próbáltam tőlük mindent ellesni, most meg velük lehetek ott fent. Fontos, hogy emlékezzenek ránk, de a legfontosabb, hogy a következő generáció példaképei legyünk – mondta meghatottan Kobe Bryant.

Bryantet minden idők egyik legjobb játékosának tartják: öt bajnoki címet és kettő olimpiai aranyat nyert, 33 643 pontot szórt, egyszer választották MVP-nek (2009) és 18 All Star-gálán vett részt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.