Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Szabó Tünde: A sportra költött forintok megtérülnek

A szakállamtitkár szerint kihat az oktatásra és a gazdaság élénkítésére is.

MN
2017. 12. 30. 19:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Világ- és Európa-bajnok úszók csaptak össze a Szilveszteri Vizesgála fő számában a budapesti Tüske Uszodakomplexumban. A szakállamtitkár a megnyitón azt hangoztatta: bár a kormányt sok támadás érte a sportrendezvények költségei miatt, az erre költött forintok végül megtérülnek.

„A sport befektetése több mint háromszorosan megtérül az egészségügy területén, és kihat az oktatásra, kihat a gazdaság élénkítésére. A sportlétesítmény-fejlesztésekre nagyon nagy szükségünk volt eddig is, ezt követően is, úgyhogy folytatjuk a munkát, hiszen mennek a tornatermek, a tanuszodák, a sportlétesítmények fejlődnek” – emelte ki Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára.

Mint megírtuk, idén sem nőttek jelentősen a magyarországi futballmérkőzések nézőszámai, de a kormány továbbra is milliárdokért építteti az új stadionokat. Csak az ünnepi időszakban alatt több mint 37 milliárd forintnyi közpénzt osztott ki sportcélokra a kormány, 15 milliárd a Fradivárosra, 10 milliárd egy új nyíregyházi stadionra megy.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.