Szilágyi ezüst-, Szatmári bronzérmes lett Cancúnban

Egy nappal korábban, a nők cancúni GP-jén Márton Anna ötödik lett.

MTI
2017. 12. 18. 8:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai szövetség honlapjának hétfői tájékoztatása szerint a dobogóra csak magyar és dél-koreai vívó állhatott fel. A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi a japán Kenta Tokunan (15–10), a román Tiberiu Dolniceanu (15–10), a német Richard Hübers (15–10), majd Kim Jung Hvan (15–13) legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol 15–13-ra verte a szintén dél-koreai Gu Bon Gilt, aki 11–6-ra is vezetett ellene. Az aranyéremért rendezett asszóban nagy küzdelemben 15–14-re kikapott az ugyancsak dél-koreai Oh Szang Uktól.

Az idei világbajnok Szatmári a dél-koreai Hvang Bjung Jul elleni 15–9-es sikerrel kezdett a főtáblán, aztán az olasz Riccardo Nucciót 15–14-gyel, az iráni Mojtaba Abedinit 15–8-cal, a francia Bolade Apithyt pedig 15–10-zel búcsúztatta. Az elődöntőben Oh állította meg őt 15–10-zel.

A főtáblán volt még három magyar: Decsi Tamás az első, Iliász Nikolász a második, Gémesi Csanád pedig a harmadik fordulóban búcsúzott.

Egy nappal korábban, a nők cancúni GP-jén Márton Anna ötödik lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.