Videojátékokban mérkőznek meg a visegrádi négyek tavasszal Budapesten

Budapesten rendezik az első V4-es e-sport-bajnokságot.

MN
2017. 12. 19. 14:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 23–25. között Budapesten rendezik meg a visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) közötti első e-sport-bajnokságot és -konferenciát V4 Future Sports Festival címmel.

Az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület tájékoztatása szerint – amely a Digitális jólét program támogatásával az esemény szervezője – a verseny összdíjazása egymillió euró (313 millió forint) lesz.

„A jövő sportja – a sport jövője” szlogennel induló nemzetközi sporteseményen, Magyarország első világszínvonalú e-sport-tornáján a négy visegrádi ország e-sportolói egyéni és e-klubcsapat szinten négy játékban és számos e-sportágban nevezhetnek.

A fesztivál nem csak a profi e-sportolóknak ad részvételi lehetőséget, ugyanis januártól elérhető lesz a rendezvény honlapja, amelyen a játékosok és a nézők is regisztrálhatnak majd az egyébként díjmentesen látogatható e-tornára.

Az e-sport társadalmi védnöke, egyben a rendezvény arca Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, aki maga is szenvedélyes e-játékos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.