Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Azt kéri a kézilabdakluboktól a kapitány, hogy ajánljanak játékosokat

Ljubomir Vranjes levelet írt az edzőknek, szorosabb munkakapcsolatot szeretne az Eb-kudarc után.

MN
2018. 01. 30. 6:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar férfi-kézilabdaválogatott svéd szövetségi kapitánya a számunkra a csoportmérkőzésekkel véget érő Európa-bajnokság után levelet írt a hazai kluboknak – derül ki a Nemzeti Sport keddi számában megjelent interjúból, amelyben az egyesületekkel való kapcsolatára is rákérdeztek.

„A napokban írtam levelet az összes NB I-es csapat edzőjének. Azt kértem, hogy legyen szorosabb a munkakapcsolatunk, fokozottan figyeljék, segítsék a kerettagok felkészülését, valamint tegyenek javaslatot az újabb fiatal tehetségek megfigyelésére, keretbe hívására, kipróbálására. Ismétlem önmagam, mert korábban is mondtam, egyedül nem sokra mehetek,

nincsenek varázstrükkjeim a csapatépítésre, amelyhez az alapokat a klubokból kell hozniuk a fiúknak.

Látható és átvehető példa a világ élmezőnyébe tartozó spanyol, francia, dán, horvát együttestől is. Nekünk ellenük és velük kell majd versengeni” – nyilatkozta Ljubomir Vranjes.

A szövetségi kapitány úgy véli, a nullapontos horvátországi szereplés ellenére is voltak biztató jelek. Kiemelte, hogy a későbbi aranyérmessel szemben jó esélyünk volt a pontszerzésre. „Az utolsó percet csupán egygólos hátrányban kezdtük, és sohasem tudjuk meg, mi történik, ha a bírói tévedések miatt nem kettős emberhátrányban kell befejeznünk a mérkőzést.”

A kiesés után a hazai szövetség nyíltan a szakvezetőben kereste a hibát és a felelőst, közleményében így írt: „csalódást okozott Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány bemutatkozása is”. Ezután mi is jeleztük: lehetne változtatni azon, hogy a nemzeti csapat érdeke minden klubérdek fölött álljon. A BL-szezon december elején véget ért, ehhez képest összesen háromhétnyi felkészülésről tudunk. Ha a veszprémi Ancsin Gábort és Ligetvári Patrikot Vranjes nem játszatja a Bajnokok Ligájában, csak az NB I-ben, akkor NB I-es szinten teljesítenek a válogatottban és nem BL-szinten.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.