Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Eltűnnek a rajtrácslányok a Formula 1-ből

A verseny tulajdonosai több évtized után rájöttek, hogy a tetszetős hölgyek szerepeltetése márkaidegen.

MTI
2018. 01. 31. 15:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem alkalmaznak többé csinos hölgyeket a Formula 1-futamok rajtja előtt, illetve az eredményhirdetések során.

A versenysorozat kereskedelmi ügyvezető igazgatója, Sean Bratches szerdai indoklása szerint az úgynevezett rajtrácslányok szerepeltetése nem egyeztethető össze a márka értékeivel, és egyértelműen ellentétes a modern társadalom normáival.

„Nem hisszük, hogy ez a szokás helyénvaló vagy releváns a Formula 1 régi és új szurkolói számára szerte a világban” – tette hozzá.

Bratches kifejtette, a közelmúltban több olyan területet is átvizsgáltak, amelyben szükség volt változtatásra, hogy jobban illeszkedjenek a jövőképükhöz.

A Formula 1-ben több évtizedes hagyomány, hogy röviddel a futam előtt csinos hölgyek sétálnak a pályára, megállnak egy-egy versenyző mellett, és felmutatják a rajtszámát. A leintés után az eredményhirdetésnél is segédkeznek.

Az idei évad március 25-én kezdődik Melbourne-ben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.