Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Shane Tusup remegő kézzel bocsánatot kért, majd azt mondta: Please, move!

Drámai hangulat a gálán, a legjobb edző, Tusup beismerte, hogy hibázott, és üzent Hosszú Katinkának.

Radványi Benedek
2018. 01. 11. 21:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, külön érkezett feleségével, Hosszú Katinkával a csütörtök esti Az Év Sportolója Gálára Shane Tusup. Amikor fél tíz tájban a programban az év edzője jelöltjeit mutatták be, a nézőtéren az Iron Ladyvel átellenes oldalon helyet foglalt tréner nagyokat fújtatott, kezének izzadtságát a nadrágján törölgette. Aztán miután elhangzott a neve, s átvette a díjat, megtudtuk, miért izgult ennyire: egy papírt vett elő zakójának zsebéből, és tört (sőt, sokszor alig érthető) magyarsággal felolvasott egy a nézőtéren drámainak ható szöveget.

Többször elcsukló hangon bocsánatot kért azért, mert hibázott, s felelevenítette azt is, hogy még nehezebb volt a hazai világbajnoksággal fémjelzett 2017-es esztendő, mint a 2016-os.

„Sokakat megbántottam a viselkedésemmel, tőlük is elnézést kérek”

– mondta többek között.

Bevallotta, a sok munka közben nem vette észre, hogy példaképpé kellene válnia, s hogy ami korábban belefért, az ma már nem.

„Köszönöm neked, hogy akkor is bíztál bennem, amikor senki más.

Mindig azért dolgoztam, hogy rászolgáljak a bizalmadra” – üzente Hosszú Katinkának. Véget sem ért a beszéde, már hatalmas taps tört ki a nézőtéren. Ahogy mondandója végeztével is.

A teljes szöveg azonnal kikerült Facebook-oldalára:

néhány perccel később az év női sportolójaként lépett színpadra, Shane-nek csak annyit köszönt meg, hogy mindig kihozza belőle a maximumot, nem válaszolt konkrétan.

Tusup ezután szinte folyamatosan a telefonját nyomogatta, s olykor így tett Hosszú is. Hogy egymással kommunikáltak-e, természetesen nem tudjuk.

A műsort követően, még a jelölteket és a díjátadókat is felvonultató csoportkép elkészítése előtt odaléptünk Tusuphoz, megkérdeztük, érkezett-e reakció Hosszú Katinkától, de értetlenül nézett, majd azt mondta, „Please, move!\" (vagyis kérlek, menj arrébb), és megindult a többiekkel a színpad felé

Ettől eltekintve tényleg bátorságra vall, amit a színpadon véghez vitt. Tegyük hozzá: pr-fogásnak sem volt utolsó.

Hosszú Katinka csak az M4 élő adásában nyilatkozott (az interjúzónában sem ő, sem férje nem jelent meg), a tévében tulajdonképpen csak annyit mondott: dolgoznak a kapcsolatukon.

Az Év Sportolója Gála valamennyi történését itt gyűjtöttük össze.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.