Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Wozniacki bajnok lett az Australian Openen

A dán játékos megszerezte első Grand Slam-trófeáját, és ő került a világranglista élére.

MN
2018. 01. 27. 11:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dán Caroline Wozniacki 7:6 (7-2), 3:6, 6:4-re legyőzte az eddigi világelső román Simona Halepet az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének szombati döntőjében, ezzel elhódította első Grand Slam-trófeáját, és ő került a világranglista élére – írja az MTI.

A melbourne-i csata 32 fokos hőségben kezdődött, és ahogy várható volt, a két remek fizikumú játékos hosszú labdameneteket váltott. A constantai teniszezőn látszott az első fordulóban elszenvedett bokasérülés, lassabb volt a szokásosnál, így Wozniacki 3:0-ra, majd 5:2-re elhúzott. A szettet azonban 5:3-nál nem tudta kiszerválni, Halep kiegyenlített, majd jöhetett a rövidítés. Ebben 4:1-ről a román teniszező még hozott egy pontot, de ezután a lengyel származású dán hengerelt, így 50 perc elteltével szettelőnybe került.

A második játszmában az elcsigázott világelső 3:2-nél orvosi szünetet kért, megmérték a vérnyomását, gyógyszert kapott, majd folytatta a mérkőzést. A combját is fájlaló román játékos váratlanul elvette 4:3-nál elbizonytalanodó ellenfele adogatását, és egy rendkívül izgalmas, hétperces gémben kiszerválta a 48 perces szettet.

Bár Melbourne-ben már este fél tíz volt, a hőségre való tekintettel a székbíró tízperces szünetet rendelt el, majd következett az utolsó játszma. Ebben öt brékkel jutottak el 4:3-ig, ekkor Wozniacki lábát kellett ápolni, aki hozta az adogatását (5:4), aztán elnyerte riválisáét, így 2 óra 50 perc elteltével ő emelhette a magasba a Daphne Akhurst-trófeát.

Az elődöntőben Wozniacki a belga Mertenst győzte le 2-0-ra, Halep pedig a német Kerbert verte három szettben.

Mindkét játékos először jutott fináléba Melbourne-ben, és egyaránt harmadik Grand Slam-döntőjükre készültek, úgy, hogy az első kettőt mindketten elbukták. A 26 éves román játékos kétszer (2014, 2017) a Roland Garroson jutott fináléba, míg dán ellenfele kétszer (2009, 2014) a US Openen vívott döntőt. Utóbbi hét éve az elődöntőben bukott el meccslabdáról Melbourne-ben, idén viszont a második fordulóban a horvát Jana Fett ellen két meccslabdáról fordítva továbblépett a harmadik fordulóba. Halep ugyancsak meccslabdákat hárított a harmadik körben az amerikai Lauren Davis ellen. A fináléban annak a tudatában léptek pályára, hogy a győztes lesz a jövő heti világelső is.

Eredmény, döntő:

női egyes:

Caroline Wozniacki (dán, 2.) – Simona Halep (román, 1.) 7:6 (7-2), 3:6, 6:4

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.