Következő mérkőzések
Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

A Győr elnökének nagyon szimpatikus a Ferencváros, de...

Miután újabb külföldieket szerződtetett a BL-címvédő Audi ETO, a klubvezető magyarázta a koncepciót.

Arday Attila
2018. 02. 13. 7:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a hét elején, akárcsak egy éve ilyenkor, újabb külföldi játékosok érkezését jelentette be a Győri Audi ETO kézilabdacsapata, Bartha Csaba klubelnök a Sport TV Harmadik félidő című műsorában magyarázta a koncepciót. Ez alapján a jövőben sem nagyon várhatjuk, hogy magyar fiatalokkal lesz majd teli a csapat a BL-ben, bár itthon van erre jó példa. 

„Vannak terveink a magyar szövetséggel karöltve, de erről még nem szívesen beszélnék, mert még nincs teljesen kiforrva – mondta Bartha Csaba. – A lényege az lenne, hogy megoldjuk a fiatalok versenyeztetését. Sokan beszélnek itthon Fradi–Győr-ellentétről, de

nekem nagyon szimpatikus a Ferencváros abból a szempontból, hogy például Metzben is több fiatallal a kezdőben vette fel a küzdelmet, és ezek a játékosok megállták a helyüket.

Ez példaértékű koncepció, de mi Győrben más utat járunk, igenis világsztárokat igazolunk. Minden évben az az elvárás a város, a szponzorok és a szurkolók részéről, hogy megnyerjük a BL-t, ennek szellemében igazolunk, ezt vállaltuk fel. De nem szeretnénk kibújni a felelősség alól, próbáljuk a szövetséggel megtalálni azt az utat, hogy a legtehetségesebb játékosaink fejlődni tudjanak az NB I-ben.”

A BL-címvédő Győr hétfőn közleményben jelentette be, hogy Veronica Kristiansen és Kari Brattset személyében két norvég játékossal, továbbá a francia Amandine Leynaud-val erősíti meg a keretét a következő szezonra. Tomori Zsuzsanna, Kiss Éva és Puhalák Szidónia pedig szerződést hosszabbított. 

„Azt tapasztaljuk a piacon, hogy a riválisaink is mozgolódnak, és szerintem hamarosan ők is bejelentenek új játékosokat – magyarázta Bartha Csaba. – Mi sem szerettünk volna lemaradni. Lehet azt mondani, hogy már most is erős a Győr kerete, de egy távozónk például biztosan lesz. Anja Althaus csak egy évet vállalt, a beálló posztot így mindenképpen meg kellett oldani. Ezért nagyon örülök Kari Brattset érkezésének, aki a világbajnokságon is meggyőző teljesítményt nyújtott. Kapus poszton az elmúlt időszakban voltak sérülések, ezért szerettünk volna biztosra menni, így a következő szezonban Amandine Leynaud-val együtt három kapusunk lesz. Veronica Kristiansenről se feledkezzünk meg, aki posztján ott van a három-négy legjobb között. Sok kérdést kaptam Eduarda Amorimról, de neki élő szerződése van, tehát a következő szezont biztosan velünk tölti.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.