Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

A győri világválogatott visszaadta a pofont a bukarestinek

Görbicz tíz gólt lőtt, Grimsbo megbabonázta a románokat.

Gabay Balázs
2018. 02. 26. 19:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb talán a műkorcsolyázó Tóth Ivett phjongcshangi selejtezőjén ugrasztotta talpra oly hévvel a közönséget az AC/DC együttes Thunderstruck című száma, mint a hétfő esti Győri ETO – CSM Bucuresti Bajnokok Ligája-párharcon, a játékosok bevonulásakor. A női kézilabda-BL 2017-es győztese a 2016-os ellen: az utóbbi évek bármelyikében beillett volna finálénak az összecsapás a sorozat négyes döntőjében. Az „odavágón” a románok legázolták a zöld-fehéreket (28-22), s az ott nyolc gólt szerző balkezes átlövő Nora Mork térdszalagszakadása sokkolta társait. Erre tett rá egy lapáttal Ambros Martín edző bejelentése a Vasas elleni mérkőzés után: hat év után nyáron távozik Győrből.

A lelkeket megnyugtató sikerben reménykedtek így az Audi Aréna Győrt megtöltő szurkolók. A kőkemény védelmeknek hála 18 perc után 5-4-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A négygólos különbség (10-6) végül balkezes átlövő nélkül is meglett a szünetre. A hazai kapuban Kari Aalvik Grimsbo a nézőket ámulatba, a románokat kábulatba ejtette, és közel 60 százalékos hatékonysággal védett, ami szédületes. Eközben a Bukarest két perc alatt három üres kapus gólt kapott, fel is hagytak a hét a hat elleni játékkal hamar (13-10).

A fordulás után a Grimsbo-mágia nyomán nőtt a szakadék (19-13), a sérülésből visszatért Anne Mette Hansen, Görbicz Anita és Tomori Zsuzsa is remekelt. A látogatók 7 perc után kapust kellett hogy cseréljenek. De azt Jelena Grubisic sem védhette, amikor Görbicz a hatos csücskéről passzolt a túloldali szélső Bódi Bernadetthez, aki bevágta (22-16). Isabelle Gulldén, Majda Mehmedovic és Cristina Neagu révén közelebb lopózott a vendég csapat, de ez nem sodorta veszélybe a győriek győzelmét.

A meccset a Martín sulykolta brusztolós védekezés döntötte el. 28-24-es sikerével az ETO az 1. csoport éléről várhatja a Ljubljana elleni utolsó középdöntős mérkőzését.

Női Bajnokok Ligája, 1. középdöntő csoport, 4. forduló
Győr: Grimsbo, Kiss É. (kapusok), Althaus, Bódi 3, Broch 2, Fodor, Görbicz 10/4, Groot 3, Hansen 1, Knedlíková 1, Oftedal 4, Puhalák 2, Tomori 2. Edző: Ambros Martín

Bucuresti: Grubisic, Ungureanu (kapusok), Ayglon, Bazaliu, Curea, Frafjord 3, Gulldén 5/1, Hagman 1, Jacobsen 1, L. Jorgensen, Kurtovic 2, Manea, Mehmedovic 3, Neagu 6/1, Niombla 2, Udristoiu 1. Edző: Helle Thomsen

Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 8/6, ill. 4/3

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.