A Hungaroring uralta 2017-et Európában

Lesz WTCR-futam, ahogy német túraautó és kamionverseny is. Persze, a főattrakció a Forma–1-es futam.

Havasi Zsolt
2018. 02. 08. 12:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hungaroring volt 2017-ben a legfoglalkoztatottabb európai versenypálya – kezdte gondolatait Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a pálya idénynyitó sajtótájékoztatóján. Persze, rögtön hozzátette, reméli a 2018-as év is hasonlóan sikeres lesz, ahogy arról is beszámolt, szakmailag értékes szezon előtt állnak.

Az első eseményre majd áprilisban kerül sor, amikor is a top túraautó sorozat, a WTCR második futama érkezik Budapestre, amelyen valószínűleg a hazai közönség Michelisz Norbertet is láthatja. De ezen kívül lesz majd német túraautó és kamionverseny is a Hungaroringen.

Természetesen a fő esemény majd a július végi Forma–1-es futam lesz. – A tavalyi csúcsévet negyven százalékkal túlszárnyaltuk az időarányos jegyeladással. Remélem az idény kezdetével tovább nő az érdeklődés – mondta Gyulay, aki mosolyogva jelezte, bízik abban, hogy tovább kell bővíteni az ülőkapacitást.

Arra is rávilágított, hogy május 1-én újra lesz látványos belvárosi show Forma–1-es versenyzők részvételével.

Az eseményen jelen volt Michelisz Norbert is, aki nemrég a Hondától a Hyundaihoz igazolt. Mint mondta, mikor egy interjúban arról beszélt, hogy nincs 2018-ra szerződése, jöttek az informális megkeresések, majd végül a váltás. – Szakmai érvek szóltak a Hyundai mellett, ezek egyike, hogy tetszett a szervezeti felépítés, s hogy mindent házon belül intéznek, saját mérnökökkel fejlesztenek – emelte ki.

Az első benyomása az új autóról pozitív, mivel egyszerűen vezethető, így gyorsan sok önbizalmat lehet vele szerezni.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke is örömét fejezte ki. Mint mondta, 2017 az egyik legsikeresebb éve volt a magyar autósportnak. – Ezek az eredmények nem jöhetnének létre, ha nem nyújtana ennyi lehetőséget és nem működne ennyire együtt velünk a Hungaroring – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.