A védelmek állták a rohamokat, ez nem jött jól a Veszprémnek a kieli BL-meccsen

A Telekom Veszprém szerda este két góllal kikapott a német THW Kiel otthonában.

MTI
2018. 02. 07. 20:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német bajnokság ötödik helyezettjének keretéből René Toft Hansen, Domagoj Duvnjak és Christian Dissinger, a veszprémiek közül pedig a francia William Accambray, továbbá Renato Sulic, Győri Mátyás és Ancsin Gábor hiányzott.

A vendégcsapat védekezésben jól kezdett, támadásban kevésbé, ezért az első félidő közepén a hazaiaknál volt az előny (6-4). Mikler Roland védései miatt a Kiel több mint hét percig nem talált be. Ezt kihasználva a Veszprémnek sikerült egyenlítenie (6-6), ám a házigazdák gyors kontratámadásaira nem volt ellenszere, így a németek a 23. percben először vezettek három góllal, a szünetben pedig már öt volt a különbség (14-9).

Remekül, egy 5-1-es sorozattal kezdték a második felvonást az előző idényben BL-bronzérmes veszprémiek, és mivel mindkét kapu előtt pontosabbá vált játékuk, hamarosan az egyenlítésért támadhattak.

Ekkor ismét megtorpant és többet hibázott a magyar együttes, amely hat percig nem volt eredményes, mert Andreas Wolff kapus bravúrosan védett. Mindezek ellenére a hajrában is volt esélye a pontszerzésre a csapatnak, de nem tudott élni a lehetőségeivel.

A vendégeknél szinte végig egyszerre volt pályán a két irányító, Lékai Máté és a téli szünetben igazolt szerb Petar Nenadic, de egyrészt egyikük sem teljesített jól, másrészt a csapat szemmel láthatóan nincs még hozzászokva ehhez a hadrendhez.

A mezőny legeredményesebb játékosa a svéd Niclas Ekberg és honfitársa, Lukas Nilsson volt, mindketten a Kielt erősítik.

A Veszprém jövő szombaton a fehérorosz Meskov Breszt csapatát fogadja a BL középdöntőjében.

Eredmény, férfi BL, csoportkör, 11. forduló, B csoport:
THW Kiel (német)–Telekom Veszpém 22-20 (14-9)
a Veszprém gólszerzői: Ilic 5, Marguc, Manaszkov 4-4, Tönnesen, Nenadic 2-2, A. Nilsson, Nagy L., Lékai 1-1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.