Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Az éllovas Ferencváros legyőzte a címvédő Honvédot

A vezetést a kispestiek szerezték meg először.

MTI
2018. 02. 24. 21:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

Ferencváros – Budapest Honvéd 5-2 (3-1)

Groupama Aréna, 9000 néző, v.: Iványi

gólszerző: Gorriarán (23.), Böde (31., 83.), Blazic (45.), Leandro (90.), illetve Eppel (19., 60.)

sárga lap: Spirovski (41.), illetve Kosút (29.), Danilo (39.), Heffler (73.), Baráth (79.)

Ferencváros:

Dibusz – Pedroso, Otigba, Blazic, Botka – Leandro, Spirovski – Gorriarán, Paintsil (Moutari, 75.), Varga (Lovrencsics G., 82.) – Böde (Lovrencsics B., 87.)

Honvéd:

Gróf – Kukoc (Baráth, 78.), Lovric, Kosút, Heffler – Danilo (Ikenne-King, 86.), Gazdag, Kamber, Banó-Szabó (Tömösvári, 59.) – Eppel, Lanzafame

A találkozó Lázár Bence emlékére gyászszünettel kezdődött. A csapatok dolgát sűrű hóesés nehezítette. A nagy iramú első negyedórát követően a vendégek kerültek előnybe Eppel Mártonnak köszönhetően, aki egy bal oldali beadást továbbított higgadtan a kapuba. Nem sokat késlekedett a válasz, négy perccel később ugyanis Gorriarán közelről kiegyenlített. Kisvártatva ismét a hazai hívek ünnepelhettek, mivel Böde egy beívelést a léc alá vágott, majd a szünet előtt Blazic hasonló helyzetből volt eredményes.

Fordulás után elállt a havazás, és szépített a Honvéd: egy kapu előtti kavarodás végén Eppel volt szemfüles. A 70. percben Lanzafame büntetőből nem tudott egyenlíteni, majd fokozatosan csökkent az iram, s a hajrában Böde újabb találata megpecsételte a vendégek sorsát. Leandro végül pontos lövéssel koronázta meg a Ferencváros győzelmét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.