Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Az UEFA nem kér a videóbíróból a BL-ben

MTI
2018. 02. 26. 13:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligájában egyelőre nem vezetik be a videóbírót – jelentette be Aleksander Ceferin az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pozsonyi kongresszusán. Az UEFA elnöke elmondta, ugyan nincs a technikai újítások ellen, azonban időről időre zavart lát a videóbíró alkalmazása körül. Hozzátette, az UEFA először megfelelően szeretné felkészíteni a játékvezetőket, mielőtt a nemzetközi sorozatokban is bevezetnék az eszközt. A sportág szabályalkotó testülete (IFAB) szombaton Zürichben valószínűleg bejelenti majd, hogy javasolja a videóbíró alkalmazását. Az IFAB döntését követően az egyes szövetségek szabadon határozhatnak arról, hogy bevezetik-e a rendszert. Az újítást eddig 13 országban tesztelték, többek között a Bundesligában, a Serie A-ban és az MLS-ben alkalmazzák. Emellett a tavalyi Konföderációs Kupán és a klubvilágbajnokságon is bevetették, s várhatóan az oroszországi vb-n is használják majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.