Következő mérkőzések
Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Az újságban üzengetnek Hosszú Katinkának, hogy béküljön ki Tusuppal

Shane Tusup hosszú távon fontosabb, így Hosszú Katinka állítólag bukhatja a csillebérci sportakadémiát.

MN
2018. 02. 13. 16:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előfordulhat, hogy mégsem háromszoros olimpiai bajnok úszóegyesülete kapja meg az egykori csillebérci úttörőtábort, hogy úszóakadémiát csináljon – írja a Bors. A kormány tavaly decemberben döntött arról, hogy meg kell kezdeni a Hosszú Katinka Sportakadémia előkészítő munkálatait, de az Andy Vajna kormánybiztos tulajdonában lévő bulvárlap most azt írja: a kabinet „kezdi megelégelni” az úszó körüli bizonytalan helyzetet.

A bizonytalan helyzet azt jelenti, hogy Hosszú – bár nyilvánosan soha nem beszél róla – vélhetőleg összeveszett férjével és edzőjével, Shane Tusuppal. A Bors egy névtelen bennfentesre hivatkozva azt írja, ez azért lehet gond, mert Hosszú Katinkával szemben Tusup ért az üzlethez, képes lehet jövedelmezően működtetni a sportakadémiát. Ha az úszónő kiesik a kormány kegyeiből, állítólag a négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamás veheti át a projektet, és a szintén olimpiai bajnok Kovács Ági segédkezhet neki.

Nem ez az első alkalom, hogy a Bors állítja, valójában Shane Tusup fontosabb, mint Hosszú Katinka. Januárban Hargitay András volt úszókapitány magyarázta egy, a lapnak adott interjúban, hogy az úszónő legfeljebb öt év múlva visszavonul, míg az edző akár még negyven évig is dolgozhat. Márpedig – érvelt Hargitay – érdemes lenne őt megtartani hosszabb távra is más úszók edzőjeként, hiszen szemmel láthatóan működik a módszere. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.