Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Babos Tímea negyeddöntőbe jutott a tajvani tenisztornán

Következő ellenfele a hetedik helyen kiemelt lengyel Magda Linette lesz.

MTI
2018. 02. 01. 11:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejutott a 226 ezer dollár (56,7 millió forint) összdíjazású kemény pályás tajvani női tenisztorna negyeddöntőjébe a negyedik helyen kiemelt miután csütörtökön legyőzte szlovén Dalila Jakupovicot.

A párosban friss Australian Open-bajnok magyar játékos – aki 45. a világranglistán – 3:3 után magabiztosan hozta az első szettet 169. helyen álló riválisa ellen, majd a másodikban ugyancsak 3:3-nál brékelt. Ám a selejtezőből érkezett szlovén ezúttal utolérte, sőt, 5:4-nél ismét elvette a magyar adogatását, ezzel kiegyenlített. Az ütőjét mérgében elhajító Babos a harmadik felvonásban rákapcsolt, és csak két gémet veszítve hozta a meccset, amely 2 óra 5 percig tartott.

A 24 éves magyar játékos a negyeddöntőben a hetedik helyen kiemelt lengyel Magda Linette-tel (60.) találkozik.

Ideiglenes partnerével, a tajvani Csan Hao-csinggel Babos  magyar idő szerint 12.45 óra körül a párosok negyeddöntőjében is pályára lép, az első helyen kiemelt duóra a japán Hozumi Eri és Namigata Junri vár.

Eredmény (a WTA honlapja szerint):

egyes, nyolcaddöntő:

Babos Tímea (magyar, 4.)–Dalila Jakupovic (szlovén) 6:3, 4:6, 6:2

később:

páros, negyeddöntő:

Babos Tímea, Csan Hao-csing (magyar, tajvani, 1.)–Hozumi Eri, Namigata Junri (japán) 12.45 körül

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.