Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Belga másodedzőt hoz a válogatotthoz Georges Leekens, nem is akárkit

A stábhoz csatlakozó 54 éves belga szakember számára nem lesz ismeretlen a szövetségi kapitánnyal való közös munka.

MN
2018. 02. 24. 13:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség (MLSZ) szombati bejelentése szerint a szintén belga Leekens a korábbi időszak magyar szereplőivel is folytatja a munkát, így többek között Szélesi Zoltán másodedzővel – írja az állami hírügynökség.

„Ahogy azt korábban is említettem, eddig is elhivatott és profi kollégákat alkalmazott az MLSZ az A válogatott stábjában minden szakterületen. Ebből fakadóan a csapat stábja mindössze Patrick De Wildével egészül ki, aki szakmai tapasztalatával és hozzáállásával is teljes mértékben illeszkedik a többiekhez. A stábon belül nincs különösebb hierarchia, mindannyian a csapat lehető legjobb felkészítéséért dolgozunk\" – fogalmazott az MLSZ.hu-nak a szövetségi kapitány.

A szakmai stábhoz csatlakozó 54 éves belga szakember számára nem lesz ismeretlen a Leekensszel közös munka, hiszen Algéria nemzeti csapatát együtt irányították a 2017-es Afrikai Nemzetek Kupáján. A pro-licences edző több belga klubnál is dolgozott technikai igazgatóként, vezetőedzőként, de volt az ukrán Metalurg Doneck másodedzője is. Az utánpótlás területén is komoly tapasztalatokat szerzett a testnevelő tanári végzettségű De Wilde, mivel az osztrák Red Bull Salzburgnál az U18-as csapatot irányította, és tavaly ellátta az algériai olimpiai válogatott szakvezetői feladatkörét is.

A stábhoz most csatlakozó Patrick De Wilde a játékosmegfigyelői területen is hasznos tapasztalatokat gyűjtött korábbi munkái során, amelyeket a közeljövőben megoszt majd magyar munkatársaival is – közölte az MLSZ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.