Elképesztő hiba: nem kék kesztyűben bokszolt Kovács, így kizárták

A vb-nyolcaddöntős ökölvívó talán még most sem hiszi el, ami megtörtént vele a Bocskai-emlékversenyen.

Gabay Balázs
2018. 02. 09. 6:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonegy ökölvívó mérkőzött csütörtökön a 62. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny selejtezőjének második körében. A debreceni Oláh Gábor utcai csarnokban rendezett, legnagyobb volumenű hazai nemzetközi amatőrboksz-viadal legnagyobb neve, Harcsa Zoltán nem jutott tovább a 75 kilósok között, ringbe sem léphetett, ugyanis megsérült.

A legutóbbi vb-n szerepelt honfitársaink közül a 91 kilogrammos Hámori Ádám továbbjutott, ám Kovács Richárd, aki egyetlen magyarként mérkőzést nyert a hamburgi világbajnokságon, elbukott csütörtökön, nem mindennapi körülmények között.

Kovács a szövetség honlapjának tanúsága szerint teljesen egyértelmű pontozásos győzelmet aratott volna az olasz Francesco Jozia ellen, azonban edzője a második menetben jött rá, hogy tanítványa rossz színű kesztyűben bokszol. Az amatőröknél alapvető szabály, hogy ugyanolyan színű kesztyűben kell mérkőzniük, mint amilyen színű sarokban vannak, ez Kovács esetében a kék lett volna.

Így viszont a vezetőbírónak nem volt más választása, mint kizárni Kovácsot, és az olasznak adni a meccset. Kovács valószínűleg soha életében nem fogja elfelejteni, hogy mostantól ő maga is figyeljen a kesztyűjére, és vélhetően a stábja sem.

A verseny pénteken az elődöntőkkel folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.