Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Észak-Korea Szöullal közösen rendezné meg az Ázsiai Játékokat

Helyszínként rendelkezésre bocsátaná a Maszikrijong sípályát.

MN
2018. 02. 20. 6:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak-Korea képviselője a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB) kedden kilátásba helyezte, hogy a 2021-es téli Ázsiai Játékokat közösen rendezné meg Dél-Koreával – közölte a Yonhap dél-koreai hírügynökség.

Csang Ung szerint Észak-Korea helyszínként rendelkezésre bocsátaná a Maszikrijong sípályát Vonszan városának közelében.

Az észak-koreai NOB-tag mindössze néhány nappal azt követően nyilatkozott, hogy a phjongcshangi téli olimpiai játékok helyszínéül szolgáló Kangvon tartománynak a kormányzója, Csoi Mun-szun bejelentette, hogy fontolgatják a 2021-es téli Ázsiai Játékok közös megrendezésére vonatkozó javaslatát.

A 2021-es sportrendezvény helyszínéül szolgáló várost még nem jelölték ki.

A téli olimpiára egyébként 22 fős észak-koreai küldöttség érkezett Kim Jodzsong és Kim Jongnam névleges államfő irányításával. A delegációt Ri Nakjon dél-koreai miniszterelnök ebédre látta vendégül egy szöuli szállodában, előző nap pedig Kim Jodzsong Phenjanba szóló meghívót adott át Szöulban a dél-koreai elnöknek, aki elfogadta azt.

Kim Jodzsong eddig az egyetlen a kommunista Észak-Koreát alapító és irányító Kim család tagjai közül, aki felkereste Dél-Koreát az 1950–53-as koreai háború óta.

Elemzők úgy vélik, hogy a korábbinál jóval békülékenyebb északi hangnem célja a nemzetközi szankciók, valamint a dél-koreai–amerikai szövetség meggyengítése lehet. Szakértők óva intenek a hurráoptimizmustól, és hangsúlyozzák, hogy a két Korea kapcsolata csak akkor fejlődhet igazán, ha Észak-Korea leállítja, vagy legalább visszafogja rakéta- és atomprogramját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.