Fucsovics már elődöntős a budapesti challenger-tenisztornán

Lazábban játszott Fucsovics Márton, mint az előző napokban.

MTI
2018. 02. 09. 20:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fucsovics Márton elődöntőbe jutott a 64 ezer euró (19,8 millió forint) összdíjazású budapesti challenger-tenisztornán azzal, hogy pénteken két játszmában legyőzte a német Kevin Krawietzet.

A világranglistán 62. magyar játékos – akit az első helyen emeltek ki a szervezők – a negyeddöntőben lassan lendült bele, és bár adogatást nem veszített el az ATP-rangsorban 557. ellenfelével szemben, egyszer bréklabdát kellett hárítania. Ő 5:4-es vezetésnél jutott fogadóelőnyhöz, élt is vele, és 32 perc alatt övé lett a nyitószett.

A második játszma már simább eredményt hozott, Fucsovics ezúttal már 2:1-nél brékelt, és végül 59 perc alatt győzött.

– Ma sokkal felszabadultabban, lazábban tudtam játszani, mint csütörtökön, úgy érzem, átment rajtam a fáradtság. Jobban szerváltam és agresszívabb voltam – mondta a találkozó után Fucsovics, aki a szombati elődöntőben a spanyol Nicola Kuhnnal (237.) vagy az észt Jürgen Zoppal (173.) találkozik a BOK Sportcsarnokban.

Eredmények, negyeddöntő:

------------------------

Fucsovics Márton (1.)–Kevin Krawietz (német) 6:4, 6:3

Pospisil (kanadai, 2.)–Lestienne (francia) 6:4, 4:6, 6:3

Milojevic (szerb, 8.)–Ymer (svéd, 4.) 7:6 (9-7), 6:3

később:

Kuhn (spanyol)–Zopp (észt, 6.) 19.00

Tallinnban elődöntős a magyar női teniszválogatott is

A magyar női teniszválogatott 3-0-ra nyert a horvát csapat ellen pénteken a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában, a tallinni torna harmadik fordulójában, ezzel bejutott az elődöntőbe.

A sorozat honlapja szerint a magyar csapatban Gálfi Dalma (265. a világranglistán) kezdett Lea Boskovic (763.) ellen. Az első szettet megnyerte, bő egy óra után viszont egyenlő volt az állás. A fordulatos döntő játszmában Gálfi mérkőzéslabdát is hárítva győzött.

A második egyesben Stollár Fanny (209.) ellenfele Tena Lukas (320.) volt. A 19 éves magyar játékos honfitársához hasonlóan egy könnyen megnyert első szettet követően kényszerült döntő felvonásra. A harmadik játékrészben Lukas kétszer szerválhatott a győzelemért, egyszer meccslabdáig is eljutott, ám Stollár is fordított, ezzel megnyerte a csapatnak a párharcot és a csoportelsőséget is kiharcolta.

A tét nélküli párosra Jani Réka Luca és Bondár Anna állt ki Lukas és Darija Jurak ellen, s 3:2-es magyar vezetésnél az ellenfél visszalépett.

A magyar válogatott szerdán 2-1-re kikapott a svédektől, csütörtökön pedig 2-1-re verte a szlovéneket.

Juhász Gábor kapitány együttese így 2/1-es mérleggel végzett a C csoport élén, és az elődöntőben a B csoportban első – a magyar származású Johanna Kontával felálló – britekkel mérkőzik meg szombaton. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.