Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Fucsovicsnak már nem a kivágott cipőjét kell felvennie

Rendbe jött a magyar teniszválogatott legjobbjának lábsérülése. A szövetségi kapitány adott helyzetjelentést.

Radványi Benedek
2018. 02. 01. 7:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A péntektől vasárnapig tartó Belgium–Magyarország-Davis-kupa-nyolcaddöntőre készülő csapatunk szövetségi kapitánya, Köves Gábor csütörtök reggel a Digi Sport műsorában elmondta, lábsérülése rendbe jött, lábujj közti fertőzése a múlté. Kiderült, a szerda délelőtti edzésen kivágott cipőben gyakorolt, a délutánin viszont már nem.

Balázs Attila vállsérülése is rendbe jött, ezzel eldőlt, hogy ő fog kezdeni egyéniben, s nem a szintén számításba vett Piros Zsombor.

A belgák tavaly döntősök voltak a Davis-kupában, legnagyobb sztárjuk, David Goffin a világranglista 7. helyezettje. – Persze nincs kizárva, hogy ő nem játszik jól, lesz esélyünk ellene. De ha az első napon tudunk nyerni egy egyénit, akkor már esélyt adunk magunknak arra, hogy a folytatásban is odakerüljünk. Ám ha papíron nézzük, az első napi egyénit vagy a párost meg kell nyernünk ahhoz, hogy vasárnap ugyanúgy nyerhessünk, mint az oroszok és a szlovákok ellen. De ez még nehezebb lesz – mondta Köves Gábor.

A szövetségi kapitány bízik benne, hogy hasonló teljesítményt nyújtanak, mint az előző két mérkőzésen, de egyértelműsítette: a belgák a fő esélyesei a párharcnak. Köves Gábor azt is elárulta, hogy ha mi lettünk volna pályaválasztók, salakra vittük volna a mérkőzést, így viszont kemény pályán játszunk.

Hogy pontosan milyen lebonyolításban, az a csütörtök déli sorsoláson dől el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.