Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Goffin nagyon elismerte Fucsovics „fantasztikus” teljesítményét

A világ legjobbjai közé tartozó belga elismerte, miért volt sokkal könnyebb dolga, mint a magyarnak.

Arday Attila
2018. 02. 05. 7:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élvezetes teniszt hozott vasárnap David Goffin és meccse a belga–magyar Davis-kupa-csata vége felé, még ha el is döntötte ellenfelünk továbbjutását. 

A világranglistán top 10-es Goffin nagyon sportszerűen elismerte Fucsovics teljesítményét, különösen azután, hogy a legjobb magyarnak nem volt pihenőnapja, szombaton párosban is pályán volt, nem is akármilyen meccsen hozta vissza a reményt Balázs Attilával. 

„Az ellenfelem sokkal többet volt pályán az elmúlt két napban, de nagyon erős fizikailag is, fantasztikusan játszott, különösen az adogatásaival küzdöttem – nyilatkozta Goffin a sportnapilap helyszíni tudósítása szerint. – Nehéz volt őt legyőzni, színvonalas meccset láthattak a nézők. A harmadik játszmában kicsit lelassult a játékom, ezért a negyedikben muszáj volt agresszívabban teniszeznem. Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy Liege-ben rendezzék a párharcot, csodás volt ilyen hangulatban pályára lépni. Kicsit sajnálom, hogy a következő körben, az Egyesült Államok ellen idegenben szerepelünk, nem szoktam a Davis-kupában olyan messzire utazni ”

Hasonlóan nyilatkozott a meccsen jól játszó Fucsovics a kiválóan teniszező Goffinról. Az M4-en elmondta:   

„Többször is volt esélyem visszajönni a mérkőzésbe, de Goffin azért hetedik a világranglistán, mert ilyen helyzetekben elő tudja húzni a jó szerváját és a tökéletes játékát. Mindent kiadtam magamból. Az első két szett elég szerencsétlenül ment el egy-egy brékkel, talán ha abból az egyiket megnyerem, akkor több esélyem lett volna, akkor máshogy alakulhatott volna a mérkőzés. Szerintem átment rajtam a fáradtság, és úgy éreztem, hogy pontról pontra egyre jobban jöttem bele a játékba, egyre labdabiztosabb lettem. Egy élmény volt itt lenni, szeretném, ha nem esnénk ki ebből a csoportból.”

Hétfőn kijött a férfiteniszezők legfrissebb világranglistája, ahol pályafutása legjobbjaként Fucsovics Márton a 62. helyen áll. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.