Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Guardioláék most már nemzetközi színtéren bizonyítanának az arab tulajnak

Kedd este a Juventus a Tottenhamet fogadja, míg a Manchester City Bázelbe látogat.

2018. 02. 13. 12:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy svájci sportkutató cég kikalkulálta: a világ aktuálisan legértékesebb csapata a Manchester City, a gárda jelenlegi keretére euróban kifejezve 878 milliót szórt ki eddig az abu-dzabi Manszúr sejk. Hogy a pénz tud-e focizni, azt ugyanakkor „végre” nemzetközi színtéren is kéne bizonyítania Josep Guardiola alakulatának. E szigorúnak tetsző mondat mögött bizony valós teljesítménykényszer áll, mert a City a legutóbbi négy BL-nyolcaddöntős párharcából hármat elbukott, igaz, kétszer is a veszedelmes Barcelona ellen.

No és aktuális – hogy, hogy nem, svájci – ellenfele aztán tényleg nem világverő, a kicsi Basel eddigi mindkét nyolcaddöntője végállomás volt. Az angol bajnokságot utcahosszal (16 pont) vezető City vágyai a téli pihenő után amúgy is merészebbek. A két évvel ezelőtti BL-elődöntő jelentette lécet már idén átugorná, ehhez lenne nulladik feladat a Basel kisöprése – a főpróba meggyőző volt, a 2015/2016-os Premier League-győztes Leicester Cityt a négy gólt vágó vezérletével húzták karóba a hét végi bajnokin.

A manchesteriek alpesi győzelme a fogadóirodák szerint annak ellenére is nagyon valószínű – 1,4-nél is alacsonyabb a szorzó –, hogy a márciusi angliai visszavágón elég mindent eldönteni.

A másik keddi párharc jóval szorosabbnak ígérkezik: a hétvégén a téli szünetben jól bevásárolt Arsenalt góljával verő Tottenham a hozzá hasonlóan régóta veretlen Juventus otthonába látogat. A tippelőknek aranybánya ez a tusa, minden eshetőségre 2 fölötti az odds. Meglehet, gólszegény 90 perc elé nézünk: a torinóiak tavaly november 19. óta mindössze egyetlen gólt kaptak tétmeccsen. A mérkőzések szokás szerint 20.45-kor kezdődnek, a bázelit a Sport 1, a torinóit az M4 adja.

Érdekes, az Európa-ligában is rügyeznek már a fák, a szerb Crvena zvezda kedden fogadja a CSZKA Moszkvát. Az El-ben egyébként három magyaros csapat is áll még, Lipcséje, Kádár Tamás Dinamo Kijevje és a súlyos sérüléséből pár hete felépült Kleinheisler László kazah Asztanája.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.