Győzelemmel ünnepelte születésnapját Fucsovics Márton

Bejutott a negyeddöntőbe a budapesti Challenger-tenisztornán.

MN
2018. 02. 09. 5:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán 62. játékos – akit az első helyen emeltek ki a szervezők – a 16 között a lengyel Hubert Hurkacz-csal (225.) találkozott. Az egyesben utolsóként versenyben maradt magyar eleinte nem tudott mit kezdeni 20 éves ellenfele bombaszerváival, és saját adogatásainál is meg kellett küzdenie a pontokért. A közel kétméteres termete ellenére meglepően labdabiztos lengyel kétszer is kettő pontra volt a szettől, amelyet végül a mindvégig koncentráltabban játszó riválisa rövidítésben nyert meg 55 perc alatt.

Az ünnepelt a folytatásban 4:3-nál vette el először Hurkacz adogatását, majd könnyedén kiszerválta a játszmát, így másfél óra elteltével jöhetett az utolsó felvonás.

Ebben a lengyel 3:1-re elhúzott, ám Fucsovics ritmust váltott, sorozatban négy gémet hozott, és végül 2 óra 9 perc alatt győzött.

„Ellenfelem nem ajándékozott meg ezzel a győzelemmel, nekem kellett megnyernem a meccset. Az első két szettben minden bejött neki, de a közönség átsegített a holtpontokon” – nyilatkozta a pályán Fucsovics, majd átvette születésnapi tortáját a szövetségtől.

A teniszező szerdán honfitársával, Balázs Attilával csapott össze a legjobb 16 között. Váratlanul gyengén kezdett, de végül 1 óra 12 perc alatt győzött.

A hétvégén a belgiumi Davis-kupa-nyolcaddöntőt 3-2-re elveszítő csapat vezére a pénteki negyeddöntőben a német Kevin Krawietzcel találkozik, aki 557. az ATP-rangsorban.

Eredmények:

nyolcaddöntő:

Fucsovics Márton (1.) – Hubert Hurkacz (lengyel) 6:7 (3-7), 6:3, 6:4

Vasek Pospisil (kanadai, 2.) – Adam Pavlasek (cseh) 6:4, 6:3

Kevin Krawietz (német) – Viktor Galovic (horvát, 7.) 6:4, 6:2

korábban:

Nikola Milojevic (szerb, 8.) – Borsos Gábor 6:1, 6:2

Elias Ymer (svéd, 4.) – Zdenek Kolár (cseh) játék nélkül

Constant Lestienne (francia) – Felix Auger-Aliassime (kanadai, 5.) 6:0, 6:2

Jürgen Zopp (észt, 6.) – Arthur De Greef (belga) 6:3, 7:6 (7-5)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.